electro point instalatii electrice

Importanta unui stabilizator de tensiune

Importanta unui stabilizator de tensiune

Reteaua de alimentare cu electricitate are uneori de suferit. In special in perioada iernii, caderile de tensiune, acele pene de curent sunt mai frecvente decat in alte perioade si astfel aparatura ei echipamentele electrice pot avea de suferit, pot fi afectate sau pur si simplu distruse.

Caderile repetate de tensiune duc de cele mai multe ori nu numai la deteriorarea aparaturii electrice si electrocasnice, dar si la defectarea lor iremediabila. Din acest motiv se impune in astfel de cazuri, sa se foloseasca un stabilizator de tensiune.

stabilizator de tensiuneCe face mai exact, un stabilizator de tensiune? Numele este sugestiv – stabilizeaza tensiunea. Este un echipament electric ce ajuta foarte mult la protejarea echipamentelor electrice si electrocasnice dintr-o locuinta in cazul fluctuatiilor de tensiune sau a penelor de curent. Cu ajutorul acestui dispozitiv se mentin valori relativ constante ale tensiunii electrice pe unul din elementele circuitului. In acest fel aparatul asigura, indiferent de tensiunea de intrare, o aceeasi valoare a tensiunii de iesire, in asa fel incat aparatura sa nu se defecteze.

Astfel aceste aparate sunt foarte utile cand vine vorba de protejarea aparaturii electrice si electrocasnice.Pretul pentru acest stabilizator de tensiune difera in functie de producator si de puterea stabilizatorului.

Daca fluctuatiile de tensiune sunt frecvente, orice aparat electric din casa se poate defecta, fie ca e frigiderul, televizorul, masina de spalat, calculatorul sau congelatorul. Exact acesta este rolul unui stabilizator de tensiune – protejarea tuturor acestor echipamente. Intreruperile dese de curent electric afecteaza viata aparaturii, in acest fel investitia facuta in toate obiectele din casa ce au fost cumparate atat de greu vor functiona diferit de parametrii normali sau chiar se pot strica.

Cu siguranta stabilizatorul este un aparat absolut necesar in orice locuinta, pentru ca aparatele electrice si electrocasnice sa functioneze in siguranta. De cele mai multe ori este solutia salvatoare, in cazul nefericit in care tensiunea fluctueaza sau exista avarii pe retea si caderile de tensiune sunt frecvente intr-o perioada scurta de timp.

Sorry, comments are closed for this post.

Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
Date identificare firma
Firma
Nr.R.C.
C.I.F.
Sediu
Loc. / Tara
Telefon

E-mail
SC Control Point SRL
J8/1230/2009
RO17987306
Str. Alba, Nr. 2, Cod Postal 500188
Brasov, Romania
0368-456-579
0751-247-247   
contact@electro-point.ro
Certificari

Mobile Version  
Logouri obligatorii