electro point instalatii electrice

Testarea aparaturii portabile

De multe ori exista premisele de a gasi aparate in conditii periculoase. Riscurile pentru angajati, angajatori si intreprinderi este foarte mare si aici vorbim, nu numai de riscul de soc electric, dar si de riscul de incendiu cauzat de defectele acestor aparate.

Testarea aparaturii portabile (PAT), este o metoda de testare a aparaturii electrice, pentru a se asigura ca acestea sunt sigure si au o intretinere corecta. De foarte multe ori citim in ziare, dar si in prezentarile stirilor de la televiziuni, ca au existat pierderi de vieti omenesti, ca o casa sau un spatiu comercial, sediul unei firme a fost distrus si ca a fost cauza unui defect electric.

Testarea PAT este o parte importanta a oricarei politici privind siguranta si sanatatea. Desi in prezent, nu exista o lege directa care sa precizeze efectuarea de teste la aparatura portabila, exista totusi un cadru legal in temeiul reglementarilor prevazute in I7/2011 – Normativ pentru proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor electrice aferente cladirilor, pentru a se asigura ca echipamentele electrice folosite sunt sigure.

Baza legala pentru verificari PAT
Exista reglementari, atat in Legea nr. 319/2006 – Legea securitatii si sanatatii in munca, care obliga atat angajatorul, cat si angajatii si reprezentantii lor sa asigure securitatea tuturor persoanelor care folosesc locul de munca, astfel:
fiecare angajator trebuie sa faca evaluarea adecvata a riscurile pentru sanatatea si siguranta angajatilor sai, la care sunt expusi la locul de munca;
fiecare angajator trebuie sa se asigure ca echipamentele de lucru sunt astfel construite sau adaptate astfel incat sa corespunda scopului pentru care sunt prevazute;
sa elimine riscurile generate de energia electrica prin utilizarea echipamentelor de lucru, utilajelor, aparaturii, dar si sa fie mentinute in asa fel incat sa previna pericolul de electrocutare.

Date identificare firma
Firma
Nr.R.C.
C.I.F.
Sediu
Loc. / Tara
Telefon

E-mail
SC Control Point SRL
J8/1230/2009
RO17987306
Str. Alba, Nr. 2, Cod Postal 500188
Brasov, Romania
0368-456-579
0751-247-247   
contact@electro-point.ro
Certificari

Mobile Version  
Logouri obligatorii